Στo πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στις 26, 27 & 28 Μαΐου 2023 στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας, θα πραγματοποιηθεί ο 6ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων.

 Πρόκειται για πρωτοπόρα διοργάνωση, υψηλών προδιαγραφών, που στόχο έχει:

  • Την παρουσίαση του πλούτου και της ποιότητας των ελληνικών εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό.
  • Γνωριμία, προβολή και προώθηση των διαφορετικών κατηγοριών ελληνικών εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων.
  • Ανάδειξη των καλύτερων ελαιολάδων σε δύο κατηγορίες αξιολόγησης: Ισχυρής και Μεσαίας έντασης φρουτώδους

 Ο διεθνών προδιαγραφών διαγωνισμός  οργανώνεται από το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΣΣ (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού). Η οργανοληπτική αξιολόγηση των δειγμάτων, που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα γίνει από κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από εξειδικευμένους αξιολογητές παρθένου ελαιολάδου με διεθνή εμπειρία. Κατά τη διάρκεια των γευστικών δοκιμών κάθε ελαιόλαδο θα φέρει ειδικό κωδικό με κρυμμένη τη συσκευασία του (τυφλή δοκιμή). Κατά την αξιολόγηση τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εξασφάλιση του αδιάβλητου του διαγωνισμού.

 Τα ελαιόλαδα που θα διακριθούν θα μπορούν να φέρουν στη συσκευασία του το σήμα τη διάκριση που κατέκτησαν.

 Ο 6ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικά Παρθένων Ελαιολάδων με τη δημοσιότητα και τις διακρίσεις απευθύνεται σε όλους τους τυποποιητές ελαιολάδου και τις βιομηχανίες της χώρας μας που παράγουν ασφαλή προϊόντα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

 Παρακαλούμε για τη συμμετοχή με όσους κωδικούς εσείς πιστεύετε ότι μπορούν να συμμετάσχουν.  

 Η τιμή συμμετοχής για τα δυο πρώτα δείγματα κάθε παραγωγού είναι δωρεάν. Για κάθέ επόμενο δείγμα κόστος συμμετοχής 80 € πλέον ΦΠΑ 24%.

 Για κάθε συμμετοχή θα πρέπει να αποστείλετε συμπληρωμένη τη φόρμα που σας επισυνάπτουμε.

 Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!